Crazy Christmas Cabaret – The Three Brexiteers

af | nov 24, 2019 | Shows

TO BREXIT OR NOT TO BREXIT …

Tilbage i januar 2019 da Vivienne McKee begyndte at skrive manuskriptet til Crazy Christmas Cabaret – The Three Brexiteers, var hun temmlig sikker på at England havde fundet en løsning på deres Brexit Blues i løbet af året. Her godt ni måneder senere er den ny PM, Horace Bohnson, jeg mener Boris Johnson, endnu ikke kommet nærmere en løsning. Dette har betydet at at dette års Crazy Christmas Cabaret, har måtte omskrives flere gange … på mange måder er der vel egentlig ikke sket en dyt i 2019 …. indtil videre. Anyways, så drejer denne 37. udgave af CCC sig alligevel i stor grad om Brexit. Jeg mener at dette er 15. gang i at jeg ser CCC (et år var jeg fraværende) og alt er i store træk ved det gamle. Well, sidste år skrev Vivienne showet, men hverken hun eller Bent van Helsingør var med. De er begge med i år, hvilket må siges at være et must.

Handlingen i Crazy Christmas Cabaret – The Three Brexiteers finder sted i Paris og omegn i 1625 (… eller er det i 2019?), dog med afstikkere til både Storbritannien og Brittany, som kæmper for løsrivelse fra resten af Frankrig. I disse LGBTQIA+-tider, har nogle af skuespillerne besluttet sig for at de vil skifte køn, altså Katrine Falkenberg spiller D’Artagnan etc. Da skuespillerne i forvejen har op til fire roller hver, går det hurtigt op i hat og briller, og de vælger at droppe kønsforvirringen. Naturligvis gælder dette ikke for hverken Vivienne McKee og Andrew Jeffers … heldigvis 🙂 Forestillingen holder det sædvanlige koncept godt; gag, løjer, sort og under bæltestedet humor, samt et stænk politik. Kun et enkelt indslag savner jeg … et indslag der involverer Daisy!

CRAZY CHRISTMAS CABARET – THE THREE BREXITEERS

Første akt af Crazy Christmas Cabaret i 2019-versionen, er pjattet, som den skal være. Desværre synes jeg at der, lige som det var tilfældet sidste år med Fogg’s Off!, mangler der lidt af det swung, der gør CCC til det det er. Man sidder simpelthen og venter på Bent van Helsingør, om sidder i fængsel i hele første akt. I andet akt kommer der mere fart over feltet og musicalnumrene … og vi får set mere til Bent end vi nogensinde før har set til ham. Udover dette kommer der også lidt mere bid i den politiske satire i andet akt. Så thumbs up for det.

Cast & Crew

Kathrine Falkenberg, som er med for tolvte gang, er i mine øjne showets største stjerne. Hun kan synge, danse, spille skuespil samtidig med at hun har komisk timing. Oven i det ser hun nærmest uforskammet godt ud. Før forestillingen i år, fik jeg lige chancen for at veksle ti-femten ord med hende. Jeg var lidt starstruck, men fik vist en af mine pointer igennem alligevel 🙂 David Bateson, Bennet Thorpe, Andrew Jeffers og alle de andre i castet er stadigvæk kanonsjove. Jeg synes dog at jeg aner en smule metaltræthed … måske det bare er mig? Efter op til 37 gange i CCC, er det vel naturligt nok. På den anden side, så længe man kan spille for fulde huse, kan jeg sådan set godt forstå at de bliver ved. Jeg savnede så Rikke Hvidbjerg lidt, men efter at have været med tre gange, mente hun måske at det var på tide at komme videre … hun var ellers næsten på niveau med Kathrine Falkenberg

Vivienne McKee er som nævnt med i forestillingen igen … sammen med Bent van H. Selvfølgelig har hun også instrueret løjerne igen. Hun må da været startet med CCC som 13-årig, thi man kan ikke se at hun er en dag over halvtres 😉 ….

Billede & Lyd

Kulisserne og props er få og enkle, men de gør det skal, hverken mere eller mindre. The 3 Musik-ateers (det geniale tre-mands band) leverer som altid musik og lydeffekter til noget nær perfektion, og sørger også for at publikum får vist et cue-card, når vi skal deltage i forestillingen. De tager i den grad aktivt del i komikken på scenen. Musicalnumrene sidder ikke allesammen lige i skabet i år. Dog skal Lady Marmelade og Dancing in the Street samt Constances solo, C’est Magnifique nævnes.

Konklusion – Crazy Christmas Cabaret – the three brexiteers

Årets CCC varer 165 minutter inkl. 25 minutters pause, hvilket er stort set er som det plejer. Jeg synes ikke helt at tidligere tiders høje standard holdes. Men det er stadig underholdende, og da det reelt er min eneste faste juletradition, kommer jeg nok til at holde fast i den så længe den varer. Tilbage i 2017 meddelte Vivienne jo at det blev den sidste CCC, men på grund af de mange protester/kærlighedserklæringer, valgte hun alligevel at fortsætte Nu da hun har købt et lækkert lille byhus i Hammersmith i London et stenkast fra Themsen, kunne man jo mistænke at hun påtænker at trække sig tilbage og nyde sit otium i hjemlandet … Brexit eller ej. Crazy Christmas Cabaret – The Three Brexiteers får fire fornuftige stjerner.

Læs mere om Crazy Christmas Cabaret – The Three Brexiteers her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest