Film på vej

Film på vej som ligger i pipelinen og sandsynligvis skal ses, når de får premiere indenfor de kommende måneder … (klik på filmtitlen og få mere at vide om filmen på IMDb).

Nu hvor Coronapandemien tilsyneladeende synger på sidste vers her i Danmark, er der håb om at nedenstående premiereplan kommer til at passe nogenlunde rigtigt. Lad os krydse alt, hvad der krydses kan, for at det holder! Indtil sommeren nærmer sig sin afslutning, vil jeg dog nok alligevel tage listen med et gran salt!

Q2 2021

  • Retfærdighedens Ryttere – Anders Thomas Jensen (Blinkende Lygter, Adams Æbler, Gamle Mænd i Nye Biler og Mænd & Høns), bliver instruktøren der få æren af at overtage No Time to Dies plads i premierekalenderen. Teaseren ser pænt underholdende ud, og i hoverrollerne ser vi fx Mads Mikkelsen, Nicolai Lie Kaas, Roland Møller og Nicolas Bro, så det er absolut en must-see film. 19. november 2020 – repremiere 06. maj 2021.
  • Memories of Murder – Laaaaangt om længe (flere år forsinket) er der premiere på Bong Joon Ho’s thrillerklassiker fra 2003. 20. maj 2021.
  • Marcoeffekten – Femte kapitel i Afdeling Q-sagaen. Nu med nye skuespillere, Ulrich Thomsen som Carl Mørck og Zaki Youssef som Assad, og med Nordisk Film bag produktionen. Vi må se om de kan leve op til Nikolai Lie Kaas og Fares Fares. 27. maj 2021.
  • The Father – Olivia Colman, Anthony Hopkins og Mark Gatiss. To Academy Awards og en bunke andre priser. Det kan vist ikke gå helt galt i dette drama, hvor Anthony er ved at blive gammel og sær … eller er han? 10. juni 2021.

Q3 2021

  • A Quiet Place II – Sequel til den glimrende sci-fi-gyser fra 2018. Emily Blunt spiller endnu engang hovedrollen, mens John Krazinski kun sidder i instruktørstolen denne gang. Vi kan hermed konkludere at Emilys mand har taget min kritik af hans evner som skuespiller til efterretning, siden han kun befinder sig på den rigtige side af kameraet denne gang (og i flashbacks) 🙂 Til gengæld finder vi denne gang Cillian Murphy i castet, som er væsentligt større end i etteren … spørgsmålet er om det er en god ting? 01. juli 2021.
  • The Courier – Spionthriller som foregår i 60’ernes koldeste koldkrigsperiode. Med Benedict Cumberbatch i hovedrollen tegner det godt. Dog bliver man lidt nervøs, når man set listen over de øvrige skuespillere i castet, thi de er ligeså ukendte som instruktøren. Da jeg jo stadig er lidt filmsulten, er det ikke umuligt at Den gode spion, som den er kommet til at hedde på dansk, (er vi pludselig tilbage i 80’erne, hvor alle filmtitler blev undersat til dansk?) skal ses. 08. juli 2021.
  • Mother – Endelig bliver der mulighed for at se Joon Bong Ho-klassikeren fra 2008 på de danske lærreder. Det var ligesom også på tide. Hvis bare den kvalitetsmæssigt nærmer sig Parasite og Memories of Murder, og det gør den, har jeg hørt i min ørechokoladebolle, er der tale om endnu en film fra øverste hylde. 08. juli 2021.
  • Ternet Ninja 2 – er rykket cirka to måneder frem, da Anden har været hurtig til at få færdiggjort filmen. Det er er vel egentlig ikke så meget andet end at sige at vi naturligvis glæder os til fortsættelsen på Ternet Ninja, selv om det kun er lige knap 2½ år siden at etteren kom op i biografen. 19. august 2021.

Q4 2021

  • No Time to Die – Vi ved ikke meget om plottet i denne jubilæums-bondfilm, ud over at den starter på Jamaica, hvor 007 har trukket sig tilbage til. Daniel Craig spiller 007 (måske for sidste gang). David Dencik, spiller sammen med Rami Malek, nogle af the bad guys. Naomie Harris er igen Moneypenny, Ralph Fiennes er stadig M, Ben Whishaw spiller atter Q, Léa Seydoux er med igen som Madeleine Swann og Christoph Waltz spiller endnu engang Blofeld. Instruktøren bliver Cary Joji Fukunaga. Og måske kører 007 i den nye Aston Martin Valhalla 🙂 Anyways, den skal ses, som de første 24 i franchisen er blevet. 07. oktober 2021.
  • Last Night in Soho – Med film som Shaun of the Dead, Hot Fuzz og The Worlds End (alle tre med i Cornetto-trilogien) samt ikke mindst Baby Driver, har Edgar Wright vel endnu ikke fejlet. Og det tror vi på at han heller ikke gør i dette uhyggelige drama, der foregår i 1960’ernes mode- og musikmiljø … naturligvis med et twist eller tre. Diana Rigg (på top 3 over de hotteste bondbabes) som desværre døde efter optagelserne (82 år blev hun) er med. 21. oktober 2021.
  • Top Gun: Maverick – Godt 30 år efter etteren følger fortsættelsen. Tom “Scientology” Cruise spiller stadig Maverick, Val Kilmer er, utroligt nok, stadig Iceman, mens Kelly McGillis er skiftet ud med Jennifer Connelly. I instruktørstolen sidder nu Joseph Kosinski Tron: Legacy og Oblivion) i stedet for Tony Scott (True Romance og Enemy of the State), som jo begik selvmord for godt syv år siden. Lad os se om sequelen ikke skal have en chance. 18. ovember 2021.
  • The Kings Man – Prequel til de to glimrende Kingsman-film. Med Ralph Fiennes og Gemma Arterton, som godt nok har sprøjtet film ud, siden vi opdagede hende i Quantum of Solace og senest i zombiefilmen med et twist, The Girl with all the Gifts, i hovedrollerne, er der en god chance for at niveauet bliver holdt. Matthew Vaughn instruerer endnu en gang. 21. december 2021.
  • Matrix 4 – Kan den, her små 20 år senere, redde stumperne efter den ringe 2’er og 3’er? Carrie-Anne Moss og Keanu Reeves er med igen, men tilsyneladende er det kun de ene af Wachowskisøstrene, Lana, der sidder i instruktørstolen. Hvad Lilly laver ved jeg ikke? Måske hun har en SRS på bedding? 22. december 2021.

Aktuelle trailere

Pin It on Pinterest