Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off!

af | nov 12, 2018 | Shows

Fra London til London …

For, vist nok trettende år i træk, tog vi Glassalen i Tivoli for at se den 36. udgave af Crazy Christmas Cabaret, som dette år har fået titlen Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off!. Det er det anden gang at Fogg’s Off! bliver lavet, dog er der lavet en del om i manuskriptet, bl.a. for at få plads til Ronald Rump, Boris Johnson, Count Vladimir Butin og Theresa May, omend sidstnævnte kun optræder i en telefonsamtale med Lady Wobblebottom …

De fleste af os burde kende Jules Vernes historie Jorden rundt i 80 dage og Phileas Fogg. Historien i Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off! følger rutemæssigt originalen ret præcist, men herudover er Vivienne McKees version naturligvis fyldt med de gak og løjer som vi er vandt til det fra CCC. Vi starter i reform-klubben og slutter samme sted 80/81 dage senere … om Phileas, eller måske søster Philippa, rent faktisk når det og vinder væddemålet, må du i Glassalen for at hitte ud af.

Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off! 

Første halvdel af Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off! er simpelthen for kedelig og for gammeldagsplat. Det virker simpelthen som om vi har set det hele før, hvilket vi mere eller mindre også har. Men det virker altså bare for tamt og rutinepræget. I anden halvdel, da vi kommer til Little Vegas og møder Ronald Rump, kommer der væsentligt mere bid i satiren og fart over musicalnumrene. I år snakker Lady Wobblebottom både i telefon med Dronningen Margrethe og Theresa May. Hvor den første samtale er lidt for gammelkendt, er den anden langt sjovere. CCC er i mine øjne sjovest når aktuelle politiske emner inddrages satirisk i handlingen. Og det er naturligvis tilfældet når May, Rump, Butin og Johnson er på. 

Cast & Crew

David Bateson, Bennet Thorpe og Andrew Jeffers som vistnok har været med i alle de år jeg har set showet … er generelt stadig sjove, og fantastisk nok kan de hitte rede i de 3-4 roller som de hver især udfylder. Af og til er der dog en svipser, som de forstår at udnytte til showets fordel. Det er mesterligt. Kathrine Falkenberg, som vist nok er med for 11. gang (11 år, really?) og Rikke Hvidbjerg som er med for 3. gang er sgu stadigvæk skønne, sjove og så kan de i den grad både synge, danse og spille skuespil … og det hele på samme tid.

Vivienne McKee har naturligvis instrueret løjerne og alt er ved det gamle, altså lige bortset fra de Vivienne selv ikke er med, omend hun alligvel popper op et par gange i løbet af showet? Men hvad der er nok så slemt, er at Bent heller ikke er med i år 🙁 Samlet set en lidt rutinepræget præstation, som altså bliver reddet af en god slutspurt, samt af at Vivienne sørger for et godt metalag.

Billede & Lyd

Det virker som der er sparet lidt på kulisserne i år. Bortset fra nogle få, men velplacerede props, er kulisserne vist de samme gennem samtlige 150 minutter. Det altid geniale tre-mands band leverer, som altid, musik og lydeffekter til noget nær perfektion. De tager som altid aktivt del i komikken på scenen. Af flotte/sjove musicalnumre, skal Hello (Adele) og Ra Ra Vlad Butin (Boney M) fremhæves.

Konklusion – Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off!

Som antydet er der virkelig stor forskel på Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off! før pausen og efter pausen. Måske er jeg lidt for flink, men jeg føler altså at anden del i den grad redede æren for dette års CCC. Derfor får Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off! fire små stjerner. Men vi forlanger at Bent van Helsingor (og Vivienne) er med i showet næste år!

Læs mere om Crazy Christmas Cabaret 2018 – Fogg’s Off! på her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest