Kraftwerk 3D

af | aug 19, 2018 | Koncerter

Boing! Boom! Tschak!

Mit første besøg på den et år gamle Haven Festival, blev reduceret til en koncert, den sidste, som fandt sted 22:30 lørdag den 11. august 2018. Den primære grund til at jeg ikke kom før, var at der hele dagen og aftenen var byger med korte opholdsvejsperioder imellem. Indtil 20 minutter før koncerten med Kraftwerk (Kraftwerk 3D) startede, piskede det ned. Fem minutter før koncertstart, hørte regnen op, og himlen klarede op. Festivalen er ellers en kombineret mad- og musikfestival, og jeg havde glædet mig til at smage lidt “sjov” mad. Anyways, jeg er glad for, set i bagklogskabens ulideligt klare lys, at jeg kun havde købt en endagsbillet, således at jeg slap med at slippe DKK 895,- for koncerten …

Kraftwerk har mere eller mindre fulgt mig hele mit liv. Kraftwerk er fra 1970 og jeg er kun fem år ældre. Alligevel var det første gang at jeg kom til at opleve bandet live. Well, nu er der kun en mand (Ralf Hütter) tilbage fra det oprindelige line-up, så nu skulle deres Kraftwerk 3D koncert, som de har kørt med i fire år altså opleves, før end de bliver helt opløste, om jeg så må sige 😉 Koncerten var fed, bassen var meget tung og jeg var glad for at jeg tog til Refshaleøen, selvom regnen var lige ved at få mig til at droppe det. Malurten i bægeret var de alt for mange teenagere som var mødt frem til koncerten, og slet ikke kunne forstå at vi var vidne til en af pionererne indenfor for den elektroniske musik, og derfor vadede frem og tilbage, ud og ind, under hele koncerten, som mange teenagere i dag desværre gør i dag. Pisseirriterende! Grrr…

Kraftwerk 3D – så fik jeg endelig brug for mine festivalgummistøvler 🙂

Kraftwerk udgav deres seneste album i 2015, og det var vel og mærke ikke et album der ikke imponerede. Deres største hits er fra et sted mellem midthalvfjerdserne og midtfirserne. The Model, The Robots, Autobahn, Tour de France og Techno Pop, for blot at nævne en håndfuld … og det er da også hittene fra den periode, de spiller til deres 3D-koncerter.

Som nævnt ovenfor, så er det kun Ralf Hüttel der er tilbage af de oprindelse fire medlemmer. Der har være mange udskiftninger undervejs, og i 2008 forlod Florian Schneider, som den næstsidste af det oprindelige line-up, bandet. Men ligemeget, de gamle hits spiller stadig max og fungererer lige så godt som for 30+ år siden. Lyden på Haven var faktisk helt hæderlig, og der var skruet pænt højt op for bassen, således at man kunne føle jorden vibrere under sig … som et jordskælv med fire på Richterskalaen … eller deromkring 😀

Selvom de fire ældre herrer er iklædt 3D-dragter, står de blot ved deres gode gamle synthesizers og laver ikke så meget badutspringer at det gør noget. Showet foregår primært på lærredet bag ved dem. Her er det så at man skal huske at tage sine 3D-briller på for at få det fulde udbytte af showet. Det er så samtidig det der gør det lidt svært at tage ordentlige billeder med sin SmartPhone.

Konklusion – Kraftwerk 3D

Koncerten i sig selv var til et klart sekstal. Desværre gjorde koncertstedet og det generelt alt for unge publikum, at oplevelsen ikke blev optimal. Jeg bliver i hvert tilfælde nødt til at se Kraftwerk 3D på et bedre koncertsted, hvis der skulle vise sig en mulighed herfor en gang til, før det pludselig er for sent …

starstarstarstarstarstar

Læs mere om Kraftwerk på her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest