War for the Planet of the Apes

Ceasar og Nova går i krig

War for the Planet of the Apes, er den tredje film i Planet of the Apes-trilogien. Så vidt jeg ved, er det ikke planen at der skal laves flere. Dog kan man mistænke, at nu hvor Nova, som vi jo husker fra den oprindelige Planet of the Apes (1968), er blevet en del af handlingen, holder pengenemændene bag franchisen døren åben for endnu et kapitel sagaen om aberne, hvis treeren bliver en stor nok succes. Anyways, vi så filmen i NFB Lyngby i deres funklende nye Supremesal. Det startede med en Supreme-kage og et glas bobler. Ikke helt samme niveau som til en gallapremiere i Imperial, men ganske fint endda. Her får man god plads, godt udsyn og fede sæder samt ikke mindst superlækker Dolby Atmos-lyd. Vi fik en lille demo af hvordan det lyder og ser ud, når de rigtigt skruer op for volumen. Her kan man for alvor tale om at MÆRKE lyden. Nice! Oven i det, viste de i demoen også mulighederne med deres Philips Amilight-klone-ting. Blæret ser det ud, men måske også en feature som vil kunne virke en anelse trættende, hvis man skal se en hel film med disse effekter …

Nå, men War for the Planet of the Apes starter hvor Dawn of the Planet of the Apes slap. Altså aberne befinder sig i skoven i den nordvestlige del af USA. Der ønsker de sådan set bare at leve i fred, men det vil de overlevende soldater ikke tillade. The Colonel, som leder en deling ikke helt regeringstro tropper, er ude på at få udryddet Ceasar, altså lederaben, og dens fæller. Filmen starter med en kamp i skoven, som aberne vinder, dog ikke uden store per-abelige tab for Ceasar! Aberne bevæger sig herefter langsomt, alt for l a n g s o m t, mod den nordlige grænse til Californien, da aberne mener at det er i den californiske ørken de kan finde lykken. På deres vej møder Ceasar og hans lille forpost, en stum forældreløs menneskepige, som de kalder Nova. Selv om de godt ved at det ikke er en god idé, vælger de dog at tage pige med sig. Da de når frem til grænsen, er det at det store slag mod The Colonel og hans tropper skal slås.

War for the Planet of the Apes

Vurdering

Aberne i War for the Planet of the Apes er superfedt lavet. Stor applaus til de mange folk i VFX-teamet, for deres animationsarbejde. Aberne er i stand til at vise følelser og interagere med deres omgivelser på et niveau, som vi vist ikke har set før. Faktisk virker aberne langt mindre træagtige, end Woody Harrelson (The Colonel), som godt nok ikke har mange strenge at spille på i denne film. Andy Serkis, som lægger stemme til Ceasar, er i stand til at gøre denne abe lange mere levende, end Harrelson og de øvrige mennesker i filmen. Det skal dog siges, at Amiah Miller gør det ret godt som Nova. Matt Reeves, som også instruerede Dawn of the Planet of the Apes, har ikke det vildeste CV. Umiddelbart kan jeg kun komme i tanke om den noget overhypede Cloverfield fra 2008. Han bliver vist aldrig en af mine favoritinstruktører. Det forlyder, at han i øjeblikket er i gang med pre-prod på The Batman? Om det bliver en re-re-reboot eller hvad, har jeg ingen idé om.

Bortset fra en enkelt feed 70’er sang, er soundtracket, som er komponeret af Michael Giacchino, som også var manden bag musikken til Doctor Strange og Jurassic World (2015), en anelse for storladent og kvalmt for min smag. En mere dystopisk og mørk musik havde, synes jeg, klædt filmen bedre. Af og til går musikken hen og bliver nærmest Disneyagtig og alt for glad, og så er det at mine øren er lige ved at melde pas.

Rise of the Planet of the Apes var en spændende, gribende og barsk film. I Dawn of the Planet of the Apes blev tempoet I den grad trukket ud af begivenhederne, men filmen var stadig interessant. I War for the Planet of the Apes, er abernes eventyr I den grad ved at have mistet deres dragende effekt, og uden noget egentligt nyt. Og filmens komiske indslag, i form af Bad Ape (Steve Zahn), er så tåbelig, malplaceret og Gollomagtig, at mine krummede tæer ikke er rettet ud endnu …

Konklusion – War for the Planet of the Apes

War for the Planet of the Apes er absolut ikke nogen elendig film, men særlig fantastisk er den så heller ikke. Med sine 140 minutter, er den også mindst en halv time for lang. Den bliver simpelthen for lang-traurig og decideret søvndyssende undervejs. Jeg var virkelig i tvivl om hvor mange stjerner filmen fortjener. Men efter moden overvejelse, er jeg nået frem til at War for the Planet of the Apes får 3 flotte stjerner.

starstarstarstar emptystar emptystar empty

Læs mere om War for the Planet of the Apes på IMDb.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Abbonner på nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få besked når der sker noget nyt!

Du er tilmeldt nyhedsbrevet!

Pin It on Pinterest