Spider-Man: Homecoming

Vulture a.k.a. Birdman (næsten) vs. Spider-man 🙂

Som nævnt ser jeg generelt ikke superheltefilm. Så begivenhederne der ledte om til Spider-man: Homecoming, er jeg lykkeligt uvidende om. Men at Avengers, Iron Man og Captain America, var indblandet, bliver jeg hurtigt klar over. Umiddelbart tror jeg at der er tale om en re-re-reboot på Spider-man-franchisen? Anyways, når Imperial inviterer til gallapremiere, med sliders, Coca-Cola, øl, bobler, FatDane soft-drinks, Noblé Energidrik samt glimrende goodie-bags, ja, så dukker undertegnede op! Ligesom Vicki Berlin, Bubber, Sidney Lee samt en flok andre mere eller mindre kendte personager også gjorde.

Den meget unge Peter Parker (Tom Holland), som er ved at være færdig med high school, og voldsomt forelsket i den hotte Liz (Laura Harrier), synes at han er moden til at blive fuldgyldigt medlem af Avengers. Heri er Tony Stark (Robert Downey Jr.) dog ikke enig. En ny superskurk, Vulture (Michael Keaton), er kommet til New York. Han og resten af bandens superkræfter, bygger på noget udenjordisk teknologi som de fik fat på for otte år siden. Banden tjener bl.a. deres penge ved at sælge specielle våben til andre kriminelle, og ved at at plyndre et tophemmeligt statsligt lager. Af uvisse årsager, er det kun Peter Parker der kan se at Vultures bande er yderst aktive. Tilsyneladene er Tony Stark og resten af Avengers ikke interesserede. Vi skal faktisk 90 minutter ind i Spider-man: Homecoming før end der kommer egentlig gang i begivenhederne. Peter opdager nemlig at der er en særlig, og for ham overraskende forbindelse, mellem Vulture og en anden af filmens hovedpersoner …

Spider-man: Homecoming

Vurdering

Michael Keaton (Vulture) gør det som altid glimrende. Han gentager næææsten sin rolle fra Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), som netop hans alternative persona i den film, Birdman … men altså også kun næsten 🙂 Jeg mistænker, at de færreste Marvelfans ser en film som Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), vel nok 2015´s bedste film, men det er så deres tab! Anyways, hvis du vil fatte hvad jeg mener, kræver det nok at du ser begge film! Tom Holland (Peter Parker) og Laura Harrier (Liz), er ukendte, meget unge og ret så uinteressante i deres roller. Robert Downey Jr. kører efterhånden lidt i tomgang som Tony Stark/Iron Man. Han er da okay, men jeg foretrækker ham nu i rollen som fx Sherlock Holmes. Gwyneth Paltrow (Pepper Potts, Starks assistent) og Marisa Tomei (May Parker, Peter Parkers tante), er begge to omtrent lige så spændende interessante som vådt bølgepap. Specielt førstnævnte, er vel nok en af verdenshistoriens kedeligste skuespillerinder, der har vundet en Oscar!

Som nævnt ovenfor, skal der gå omtrent 90 minutter, før end der for alvor kommer gang i Spider-man: Homecoming samt en smule drama på drengen. Der sker naturligvis noget inden da. Primært i form af en masse badutspringen rundt, fra Spider-mans side, samt lidt uskyldig teenage romance-halløjsa. Det kan da være meget sjovt at se på, men det bliver ærlig talt lidt trættende i længden …

Naturligvis er Spider-man: Homecoming propfyldt med VFX og hurtig klipning. Overordnet set er det udmærket lavet. Der er dog nogle svipsere. Fx i en håndfuld scener, hvor Spider-mans bevægelser i et kort øjeblik kommer til at se staccato-, ja nærmest stop-motionatige ud. Og så er der også en scene eller to hvor baggrunden omkring Vulture ser noget ulden ud. Jeg håber næsten at jeg tager fejl, eller at jeg rent faktisk er udstyret med supervision … thi jeg kan da næsten ikke tro, at vi må lide under sådanne problemer i det herrens år 2017?

Konklusion – Spider-Man: Homecoming

Der blev jublet og faktisk udvist forbavsende store følelser blandt en del af publikum i den propfyldte Imperial. Jeg formoder at disse følelsesudbrud kom fra hard-core Marvel-fans. Jeg kunne i hvert tilfælde slet ikke grave så stort et følelsesregister frem! Anyways, jeg blev da sådan lige akkurat hæderligt underholdt i de 133 minutter som filmen varede, men så heller ikke mere. Spider-man: Homecoming kan ikke fange mere end tre stjerner … selv ikke med de 500+ typer af spindelvæv, som Stark har udstyret Spider-mans dragt med.

starstarstarstar emptystar emptystar empty

Læs mere om Spider-man: Homecoming på IMDb.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Abbonner på nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få besked når der sker noget nyt!

Du er tilmeldt nyhedsbrevet!

Pin It on Pinterest