Ghost in the Shell

af | apr 6, 2017 | Film

Matrix/Blade Runner/RoboCop/WestWorld-combo …

Efter cocktails (Jameson’s Whisky og grøn iste … vel nok den mest usmagelige kombination, vi nogensinde har smagt) og en glimrende  Q&A med Pilou, var vi i den rette stemning til forpremieren på Hollywoodversionen af mangahittet (ikke at jeg har en brik forstand på mangategnefilm) Ghost in the Shell i Empire Bio. Universet som vi bevæger os rundt i, er både Matrix– og Blade Runner-agtigt. Så det er sådan set rigtigt cool. Vi befinder os vistnok i en ikke nærmere defineret nær fremtid. Jeg vil så godt stille stille spørgmålstegn ved om fremtiden, nær eller knap så nær, kommer til at ligne den i filmen. Selvom der nok er mange af tingene vi utvivlsomt vil kunne opleve om 50-250 års tid, hvis vi ikke har smadret jorden inden da, må man alligevel ikke håbe, at fremtiden kommer til at ligne Ghost in the Shell alt for meget …

Major er den første model i en helt nye type cyborgs. Man kan vel, med lidt god vilje, kalde hende en RoboCop version 117, eller deromkring. I hvert tilfælde kan man godt sige, uden at afsløre for meget, at hun i store træk er bygget på samme måde som RoboCop, også når vi snakke hjernefunktioner og kroppen. Major arbejder for en særlig cyberhackerenhed, med Beat som chefen som kun taler japansk, selvom alle andre i filmen taler engelsk, under ansvar til “Ministeren”. Major er ikke helt tabt bag af vogn når det gælder kampsport og brug af håndvåben samt badutspringeri 😀 Og selv om hun ikke altid gør tingene på den måde som Beat mener de skal gøres, får hun tingene gjort effektivt og til hans tilfredshed. Major har en god kollega, Baton, som, i starten af filmen i hvert tilfælde, vistnok er 100% menneske og noget af en rå fyr. Major opdager at den historie som dr. Ouelet, der har “fremstillet” hende, har fortalt Major om, hvorledes hun og hendes familie døde i en grufuld ulykke, og det eneste der stod til at kunne reddes var hendes hjerne, ikke er helt sand …

Ghost in the Shell

Historien i Ghost in the Shell er ikke voldsomt dybsindig, men den fungerer og driver handlingen frem på glimrende vis. Jeg er blevet fortalt at Ghost in the Shell har en dybere morale, som manga åbenbart generelt har. Denne morale gik vist over mit kønne hoved … så måske jeg må se filmen igen, eventuelt i 3D denne gang! Den specielle lidt lavopløste rå grafikstil, passer perfekt til universet. Underlægningsmusikken! Var der underlægningsmusik? Jeg hørte den slet ikke, hvilket normalt betyder at den passede perfekt til filmen.

Der har været talt en del i USA om at Ghost in the Shell har været udsat for hvidvaskning, forstået på den måde, at mange personer mener, at det er forkert at hovedrollen i en japansk mangafilm, bliver spillet af hvid kvinde. Et emne som Pilou snakkede meget ærligt om i Q&A-sessionen, hvor han udtalte, at efter hans mening så overser man lidt at kvinderne i filmen er de stærke samt at de ikke er gjort til sexobjekter. Hvor om alting er, så har forfatteren af den originale mangaserie (The Ghost in the Shell) Masamune Shirow, udtalt, at Johansson er et glimrende valg til rollen. Og min personlige holdning til spørgmålet er, at Scarlett ser ekstraordinært velformet ud i sit særdeles kropsnære og hudfarvede latex catsuit, så hovedrollebesætningen kan jeg ikke klage over 😉

Hverken Scarlett Johansson (Major), Pilou Asbæk (Batou) eller Juliette Binoche (Dr. Ouelet) leverer vel deres karrieres største præstationer i Ghost in the Shell, men mindre kan også gøre det. Faktisk kan man sige, at de virker lidt umenneskelige og robotagtige … hov vent, det er vel dybest set også meningen 🙂 De to japanske skuespillere, Takeshi Kitano, som spiller Majors chef Beat og Kaori Momoi, i rollen som Majors mor, er spot on i deres roller. De er vist begge to store stjerner i hjemlandet, men jeg skal dog ikke påstå at jeg kender dem …

I det store hele er jeg glad for Ghost in the Shell, men jeg synes måske nok, at man burde kunne have fået lidt mere for de USD 120.000.000, som filmen ifølge Pilou har kostet at lave. Jeg indrømmer, som tidligere nævnt, at mit kendskab til mangagenren er så godt som ikke eksisterende, og at filmen måske nok har det look & feel som en sådan film skal have. Faktisk har jeg det sådan retrospektivt, at VFX’en ser uforskammet lækkert ud. Selv om jeg var megatræt, var jeg fint underholdt gennem det meste af de godt 100 minutter filmen varer, uden at jeg dog føler at jeg jeg det helt vilde med hjem. Ghost in the Shell får fire stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om Ghost in the Shell på IMDb.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Abbonner på nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få besked når der sker noget nyt!

Du er tilmeldt nyhedsbrevet!

Pin It on Pinterest