Jeg har sagt det før og siger det gerne igen, jeg bliver aldrig den store fan af eventyrfilm. Og til den genre hører Star Wars trio-trilogien, selv om den også, på sin vis, hører til i SciFi-genren, mener jeg nu ikke den har ret meget med SciFi at gøre … snarere er der vel tale om SciBabble 🙂 Anyways, nu her i VII’eren hvor Han Solo, Luke Skywalker og General Leia og en par af de andre gammelkendte ansigter er tilbage på banen, syntes jeg lige at måtte jeg jo lige give det en chance. Så det blev til min anden film i Field’s Bio 1. Det bliver så nok også den sidste. For selv om lærredet, lyden og billedet er flot, er lokationen desværre lidt for CinemaxX-agtig, og det er temmelig nederen at man tvinges til at gå igennem Field’s indkøbscenterhelvede, for at komme frem til biografen, særligt her midt i afslutningskampen om julegaveindkøbene …

Det skal allerførst siges, at man hurtigt bemærker at J.J. Abrams har tonet det voldsomt overdrevne brug af CGI, som kapitel I – III var kendt for, en hel del ned. Stilen er, kort sagt, lidt som vi kender den fra kapitel IV -VI, og det er historien på mange måder også. Jeg synes også at der var lagt lidt  i ovnen til at begivenhederne skulle være lidt mørkere. Mørkere end i kapitel I – III var de helt sikkert, men “mørkhedsniveauet” var stort set det samme som i den oprindelige trilogi.

I første halvdel af filmen lærer vi sagaens to ny hovedpersoner, skralderen Rey (Daisy Ridley) og den tidligere stormtrooper Finn (John Boyega) at kende, samt møder en par gamle kendinge, herunder Han Solo og Chewbacca. De to sidstnævnte ligner sig selv, selv om man godt kan se at alderen trykker Harrsion Ford en smule … At Rey viser sig at besidde nogle særlige “evner”, kommer næppe som nogen overraskelse. Hvem der skal være hendes læremester i næste film, burde vel også, selv for de mindst fanatiske fans, være til at gætte når man har set “Star Wars: The Force Awakens” 🙂 Men alt i alt en første halvdel der lover en del mere end anden halvdel kan holde!

At Abrams er sat til at instruere denne gang er vel næppe et dårligt valg, selv om Abrams, manden bag blandt andre “Cloverfield” og TV-serien “Lost” er en kende overvurderet. Om ikke andet er han et frisk pust, sammenlignet med George Lucas og de andre fra den gamle garde. Håndværket er der som sådan ikke noget at sætte en finger på … men man savner et lille tvist eller bare et eller andet lidt ud over hvad man kan forvente … vi får det ikke, desværre. Af de nye skuespillere, synes jeg at Daisy Ridley skal fremhæves, mens John Boyega er noget mere anonym. Den gamle garde er der ikke så meget spræl i, men det skal der måske heller ikke være. De gør det sgu okay, alderen taget i betragtning …

Der er stadig lidt for mange forunderlige fabelagtige væsner, stadig lidt for mange søde robotter og lidt for meget lidt for “børnevenlig” humor i “Star Wars: The Force Awakens” til at den rigtig brænder igennem hos mig. Hvis anden halvdel havde holdt samme tempo og stil som første halvdel … og hvis filmen lige havde været 20 minutter kortere, havde vi måske haft at gøre med en vinder her. Men som galaxen ligger lige nu, får “Star Wars: The Force Awakens” får 4 dødsstjerner.

deathstardeathstardeathstardeathstarnon-checknon-check

Læs mere om “Star Wars: The Force Awakens” på IMDb.

Abbonner på nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få besked når der sker noget nyt!

Du er tilmeldt nyhedsbrevet!

Pin It on Pinterest