Major Cage (Tom Cruise) ankommer fra USA til London hvor han, som observatør, skal deltage i UDFs (United Defence Force) afgørende slag mod the Mimes, nogle megagrimme og superhurtige aliens, som er ved overtage Europa. UDF er sikre på at de er ved at have overtaget i kampen, så russerne og kineserne er på vej fra øst, skandinaverne fra nord og så naturligvis Englænderne fra vest, som, med amerikanernes hjælp, vil indsætte deres styrker ved nordmandiets kyst. En styrke der består af tusindevis af tungtbevæbnede exoskeleton-klædte tropper, som ankommer i den allernyeste generation helikoptere og er mere end klar til at give Mimikerne (som de bliver kaldt på dansk) en seriøs røvfuld.

Cage har kun befundet sig på engelsk grund i få minutter, før end alt går galt for ham. Det korte af det lange er at Cage, meget mod hans vilje, kommer til at deltage med resten tropperne direkte i frontlinjen. Før han drager afsted i kamp, bliver han dog gjort opmærksom på den megabarske soldat Rita (Emily Blundt), som har opnået nærmest mytisk status, fordi hun er den eneste soldat det (tilsyneladende) næsten er lykkes at kommet under huden på Mimikerne, og måske har koden til hvordan de endeligt kan besejres.

Da landgangen skal til at begynde, går tingene for alvor galt. Indenfor få minutter er alle fra Cages kompagni slået ihjel. Cage når lige at møde Rita, før han også, og hun, selv bliver sprængt i stumper og stykker…

“Live. Die. Repeat.”, som filmens tagline siger! Jeg siger ikke mere om filmens handling her. Men hvis man godt kan lide lidt seriøs krigsaktion, uden for mange pauser til at tænke over hvor implausibel filmens handling egentlig er, så er man definitivt ikke gået galt i byen her. Der bliver smadret aliens og soldater til den helt store guldmedalje. Det er fuldt skrald på Imperials Dolby Atmos lydsystem og 3D-effekterne er såmænd også OK. Dog er det sådan i denne film, som med stort set alle 3D-film jeg har set, at efter 20 minutter har jeg egentlig glemt alt 3D-halløjet. Så for min skyld kunne de egentlig godt droppe 3D, men må meget gerne beholde Dolby Atmos, da det gør langt mere for filmen, i mine øjne/øren!

Det skal da indrømmes at jeg blev ret så meget grebet af effekterne, at jeg ikke lagde voldsomt meget mærke til hverken Cruises eller Blundts skuespil, men kan kan da konstatere af Emily stadig ser top-nuser ud 🙂 Bill Paxton og Brendan Gleeson var også med, og den udmærkede Irske skuespiller (Gleeson), var måske i virkeligheden den der gjorde det bedst? Nuvel, jeg var temmelig godt underholdt i de to timer filmen varerede. “Edge of Tomorrow” får fire store stjerner fra jeres favoritanmelder 🙂

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Abbonner på nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få besked når der sker noget nyt!

Du er tilmeldt nyhedsbrevet!

Pin It on Pinterest